Hundtest

SHK Hundtest  (Beteendeanalys för sport- och sällskapshundar) är speciellt utvecklat för att prova hunden i vardagliga situationer. Det är anpassat för våra sport- och sällskapshundar – alla hundar är välkomna på test – även små hundar och blandraser.
Hund ska vid testtillfället vara 18 månader  gammal.

I testet beskriver man hundens beteenden samt bedömer dess egenskaper.
Hunden blir inte godkänd eller underkänd i SHK Hundtest, men vissa reaktioner är bättre än andra med avseende på avel, dressyr eller annat som hunden kan tänkas användas till.
SHK-stambokförd hund får inskrivet i sin stambok att SHK-Hundtest är genomförd alt. bruten. Utlåtande om hunds avelsvärde får inte och kan inte lämnas eftersom detta endast är en del i helheten hund.

Efter ett genomfört SHK Hundtest går en av beskrivarna igenom bedömningsprotokollet tillsammans med hundföraren samt övriga intresserade.
Publik får gå med runt banan, men skall följa funktionärs anvisningar.

Beskrivningen ute på banan tar ca:30-40 minuter Total tid per hund beräknas till ca: 1 timma

Funktionärer som jobbar under en testdag är minst 2 figuranter 1 testledare och 1 beskrivare, under en heldag hinner man med ca: 6 stycken hundar.

I dagsläget finns en testbana på Eskilstuna – Torshälla lokalklubb och en i Jönköping (endast för test av blivande Service- och Signalhundar). Samtliga hundtest sker vid Eskilstuna-Torshällas lokalklubb.

För anmälan till HUNDTEST (Beteendeanalys för sport- och sällskapshundar) – vid frågor kontakta Tommy Holmertz 072-44 88 192 för info. Anmälan via SHKs centrala hemsida under HUNDTEST
Avgiften betalas till pg 2156-8. Om du inte är medlem i SHK betalar du en förhöjd avgift. 

350 kronor för SHK- och associerade klubbmedlemmar, 450 kronor för icke medlem
Uppge vid betalning, hundtest, provdatum och namn.